Bier og blomster

Mårum lam

Bier og blomster

I foråret 2012 da æbletræerne blomstrede købte jeg en lille bifamilie. I løbet af sommeren gik jeg på kursus for nye biavlere i den lokale forening, og studerede grundbogen.

 

Bierne er rigtig spændende, og det er noget anderledes at have insekter som husdyr. Bierne lever et meget spændende liv, som jeg har fået et lille indblik i. Det er sjovt at lære nye ting, og sjovt at følge med i om dronningen lægger æg nok, om bierne samler nektar og pollen nok til ynglen, om hvordan man slynger honning fra tavlerne, hvordan man rører honningen, så den bliver lige tilpas, osv.

 

Formålet med mine bier er at få bestøvet så mange blomster i haven, på marken og på de vilde arealer som muligt. Jeg håber på den måde, at kunne bidrage til en større rigdom i naturen til blandt andet fugle, der spiser frø, bær og frugter. Men også med mere udbytte til mig selv i form af fx kløver, der kaster mere frø og flere solbær og æbler.

Jeg glæder mig naturligvis også over min hjemmelavede honning på morgenbordet søndag morgen og i varm te, hvis jeg skille få ondt i halsen. Hvis jeg bliver heldig, og får rigtig meget honning et år, vil jeg bruge den til müsli, i kager, saftevand, mm.

 

Bierne bor i opstablingsstader af styropor, da jeg vurderer, at det er det letteste. Jeg vil så vidt muligt give bierne et så naturligt liv som muligt, og håber, at de vil hente nektar nok til at kunne overvintre på det. I sensommeren købte jeg to øparrede buckfastdronninger - så nu håber jeg på flittige og venlige bier.

 

Efter jeg har fået bierne, har jeg fået blomster på hjernen: Jeg har plantet gyvel, liguster, rubine, ærtetræ, lind, mm. Jeg har sået kløver og kællingetand på græsmarkerne,samt hjulkrone, lupin, honningurt, stenkløver, mm. uden for markernes hegn.